Wat zijn voordelen van een losse monitor (beeldscherm)?

Monitor_150

Door een losse monitor (ook wel beeldscherm of display) op je laptop aan te sluiten vergroot je de gebruiksmogelijkheden van je laptop. Dit kan ook goed van pas komen als het beeldscherm van je laptop niet helemaal aan al je wensen voldoet. De eigenschappen die je mist, kun je dan compenseren door een losse monitor op je laptop aan te sluiten.

 

Voordelen van een losse monitor zijn:

    • Groter scherm: doorgaans zijn losse monitoren groter dan het beeldscherm van je laptop.
    • Ergonomischer: je kunt de monitor op een voor jou prettige kijkhoogte en -afstand neerzetten, waardoor je prettiger en langer kunt werken. Sommige (meestal zakelijke) monitoren zijn in hoogte verstelbaar. Goedkopere monitoren zul op een verhoging moeten plaatsen om op een voor jou prettige hoogte te kunnen werken.
    • Er kunnen meer gegevens worden weergegeven: doordat je op een losse monitor doorgaans hogere resoluties kunt weergeven dan op het beeldscherm van je laptop, kunnen meer gegevens weergegeven worden. Zo kun je bijna altijd als je je laptop op een losse monitor aansluit, werken in de Full HD resolutie (1920 x 1080), los van het feit of het beeldscherm van je laptop dit ondersteunt. Dit wordt ook wel de externe resolutie van een laptop genoemd.
    • Productiever: je kunt met 2 (of meer) beeldschermen tegelijk werken. Op je losse monitor kun je bijvoorbeeld internetten en op het beeldscherm van je laptop kun je tegelijkertijd bijvoorbeeld je emailprogramma open laten staan of je Facebookpagina. Met je muis kun je vervolgens van de ene naar je andere beeldscherm gaan.

Losse monitoren zijn zowel te koop van (merken van)  laptopfabrikanten als van gespecialiseerde monitorenfabrikanten/merken. Het voordeel van een monitor van (het merk van) een laptopfabrikant kan zijn dat deze qua ontwerp en kleur (beter) bij je laptop past.

monitorstore Image Banner 300 x 250

Tips!

Lees ook:

Naast het kopen van een losse monitor voor je laptop, is het tevens te overwegen om een losse muis of los toetsenbord aan te schaffen als je vaak aan een tafel of bureau op je laptop werkt.

Verder zijn er oplossingen om een los toetsenbord, muis en een losse monitor via een kastje, door middel van bijvoorbeeld één (USB) kabel, aan je laptop aan te sluiten. Zo’n kastje wordt ook wel een docking genoemd.
Het voordeel hiervan is dat je deze dan niets steeds hoeft vast en los te maken van je laptop.


Comments are closed.