Koopadviezen laptops voor studie of school (onderwijs)

Op zich kan iedere laptop voor studie of school gebruikt worden als je rekening houdt met de punten die worden aangestipt in ons artikel 10 tips voor het kopen van de juiste laptop.

We hebben wel een paar extra adviezen voor een prettig gebruik van je laptop voor studie of school:

Let op dat er in een klas of collegezaal vaak weinig ruimte is voor je laptop


Als je je laptop veelvuldig ook in de klas of in een collegezaal gaat gebruiken, dan is het verstandig om extra op de afmetingen van de laptop te letten, omdat de ruimte op je tafel doorgaans beperkt zal zijn. Als je kiest voor een kleinere laptop, kun je de nadelen daarvan – zoals bijvoorbeeld een klein toetsenbord en een klein beeldscherm – compenseren door het aanschaffen van accessoires voor thuis, zoals een losse muis, een los toetsenbord en een grote losse monitor.

Zorg er voor dat je je laptop op een veilige en comfortabele manier met je mee kunt nemen
Naast je laptop, zul je doorgaans ook nog andere spullen meenemen. Om beschadiging van laptop te voorkomen, is het niet aan te bevelen deze in een gewone schooltas of rugtas/backpack te vervoeren. Kies hiervoor daarom een speciaal daarvoor bedoelde laptoptas of rugzak/backpack. Je laptop is dan goed beschermd en je kunt er natuurlijk ook tevens je school of studiespullen in meenemen.
Zorg er voor dat je met je laptop kunt werken zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact
Het is van belang dat je tijdens lessen, colleges of het studeren buitenshuis altijd op je laptop kunt werken, zonder ervan afhankelijk te zijn of er een stopcontact in de buurt is. Kies dus voor een laptop met een lange accuduur en/of let op dat je de accu van de laptop kunt verwisselen zodat je een extra accu kunt aanschaffen om langer met je laptop te kunnen werken.
Schaf bijpassende accessoires aan zodat je prettiger met je laptop kunt werken
Als je langer achter elkaar op je laptop aan een tafel of bureau werkt, kun je dit prettiger doen door accessoires zoals een losse muis, een los toetsenbord en een los beeldscherm op je laptop aan te sluiten. Denk verder aan bijvoorbeeld een hoofdtelefoon of losse speakers om te kunnen genieten van een mooiere geluidskwaliteit.
Let op of er door de school of onderwijsinstelling specifieke eisen aan de laptop worden gesteld
Sommige opleidingen stellen specifieke eisen aan een laptop of hebben zelf aandachtspunten opgesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan technische en grafische/ontwerp-opleidingen die zeer krachtige laptops aanbevelen in verband met speciale eisen aan de prestaties van de grafische controller en processor.

» Klik op bovenstaande adviezen voor een korte toelichting.